Ritchie van Hulten keert terug en Angelo van Hulten blijft!

Het bestuur heeft een belangrijke speler vastgelegd voor aankomend seizoen. International Ritchie van Hulten komt terug naar Eindhoven. Daarnaast maakt de club ook bekend dat Angelo van Hulten zijn verbintenis heeft verlengd met één seizoen.

Ritchie van Hulten komt uit de jeugdopleiding van Tilburg Trappers en speelde daar nagenoeg zijn hele loopbaan. Hij had een tussenjaar in Amsterdam alvorens weer terug te keren op het thuisfront. Sinds het seizoen 2008-2009 is de 28 jarige speler actief voor het eerste team van Tilburg en maakte zelfs op het WK in 2013 zijn debuut als International.

In het seizoen 2014/2015 maakt Van Hulten de overstap naar Eindhoven. In dat seizoen speelde hij zowel in de aanval als ook in de verdediging. Een jaar waarin de organisatie moeite had om overeind te blijven en spelers en staf een wisselvallige prestatie beleefden. Het seizoen erop vertrok Van Hulten naar Zoetermeer en had daar zijn meest productieve seizoen met 35 punten (12 goals en 23 assists). Toch bleef hij daar niet en keerde afgelopen seizoen terug in de hoofdmacht bij Tilburg en werd gevraagd om in de Oberliga te spelen. Het werd een prachtig seizoen waarin het kampioenschap werd behaald. Van Hulten kwam in 36 wedstrijden tot 20 punten (12 goals en 8 assists).

Zijn oudere broer, Angelo van Hulten, blijft bij Kemphanen. De 29-jarige aanvaller, die tevens af en toe in de verdediging wordt geposteerd, speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol in het team van Kemphanen. De afgelopen jaren heeft Van Hulten bij diverse clubs gespeeld, waaronder Tilburg, Amsterdam, Eindhoven/NIJA, Turnhout en gaat nu zijn tweede seizoen in bij het BeNeLeague team van de nieuwe hoofdcoach Larry Suarez. Daarmee krijgt de club een nieuw broers-duo erbij en zijn alle betrokkenen blij met deze verbintenis.

Technisch Directeur Marc Visschers over de nieuwste aanwinst en zijn broer: “Ritchie is een sociale jongen, leeft daarnaast ook serieus voor zijn sport en heeft in de Oberliga op veel hoger niveau zijn ervaring kunnen uitbreiden. Met zijn kwaliteiten krijgt onze aanvalslinie meer snelheid en diepte. Angelo is daarnaast ook een speler die Eredivisie ervaring heeft opgedaan en afgelopen seizoen heeft laten zien van grote waarde te zijn voor het team. We zijn erg blij met de aanstelling van beiden.”

Beide broers zijn enthousiast dat ze weer in één team kunnen spelen. Angelo zegt het volgende: “Ik ben blij dat ik weer een seizoen bij Eindhoven blijf. Door het toevoegen van mijn broer Ritchie, was mijn keuze erg makkelijk om mijn loopbaan nog niet te beëindigen. We kunnen Eindhoven aankomend seizoen echt op de kaart zetten. Samen met de nieuwe coach gaan we er een mooi seizoen van maken.“

Ritchie van Hulten heeft er ook zin in: “Ben echt blij met de aanstelling bij Eindhoven. We zullen met een competitief team de strijd aangaan. Door middel van mijn terugkeer, fijn om weer in één team met m’n broer Angelo te spelen. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen en hoop met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor het team.”

Het overzicht van beide spelers vindt je hieronder;
Angelo van Hulten – http://www.eliteprospects.com/player.php?player=88022
Ritchie van Hulten – http://www.eliteprospects.com/player.php?player=26340

Vanaf vandaag zijn ook de seizoenkaarten weer te koop! €50 voor een vol seizoen. De seizoenkaart koop je in onze E-Ticket shop. Dat is een koopje aangezien reguliere thuiswedstrijden – net zoals vorig jaar – €7,50 kosten.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.