TLC Eindhoven

Sinds het seizoen 2013/2014 organiseren wij trainingen voor de jeugd. Dit begon met de zogenaamde ‘Pro Trainingen’ waarbij spelers uit het eerste team onder leiding van de trainer / coach van het eerste team training gaven aan de jeugd. Dit werd zeer goed ontvangen en was een groot succes.

In seizoen 2016/2017 hebben wij dit verder uitgerold en zijn we een initiatief gestart onder de naam: TLC Eindhoven. Dit staat voor “Top League Class Eindhoven”.

Het TLC Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door  de gemeente Eindhoven en onze sponsor PhenomWorld. PhenomWorld is een high tech bedrijf uit Eindhoven en is vooral bekend om zijn high end elektronen microscopen.

Zoals de naamgeving al suggereert is het de bedoeling om jonge talentvolle spelers te begeleiden naar hun entree in de Top League. Dit bij voorkeur uiteraard voor het eerste team van de Kemphanen. Wij verzorgen momenteel iedere week 2 trainingen: op de binnenbaan geven wij iedere woensdag training aan ‘talenten’. Dit is een voorschoolse training van 06:45h tot 07:45h. Deze training wordt gegeven door top coach en jeugd talent trainer Marc Visschers. Marc maakte al op zijn 15e zijn debuut in het eerste team van Nijmegen. Hij speelde 18 seizoenen eredivisie en zat vele jaren in het Nederlands team. Marc was bondscoach bij jong oranje en ‘last but not least’: Marc is samen met Ron Berteling de hoogst gekwalificeerde ijshockey trainer van Nederland (niveau 4). Voor deze training hanteren wij toelatingseisen omdat het rendement alléén optimaal kan zijn wanneer zowel de trainer als de spelers op niveau zijn.

Voor de spelers die niet in aanmerking kwamen om mee te doen met de ‘talenten’ op de binnenbaan zijn we een tweede groep gestart op de buitenbaan. Deze groep traint eveneens op woensdag van 06:45h tot 07:45h. Deze training wordt verzorgd door onze spelers uit het eerste team. Wij vinden het belangrijk om spelers die wat extra willen doen voor hun sport ook de kans te geven om dit te realiseren. Ook wanneer zij nog niet tot de grootste ‘talenten’ behoren. We hebben veel respect voor deze jongens en dame die iedere week weer zo vroeg hun bed uit komen voor een extra training met als doel een betere speler te worden.

Voor het aankomende seizoen gaan we het TLC programma verder uitbreiden. De ‘talenten’ gaan onder leiding en coördinatie van Marc Visschers 3 maal per week trainen: Maandag van 15:45h tot 16:45h, woensdag van 06:45h tot 07:45h en vrijdag van 06:45h tot 07:45h. De andere groep blijft iedere woensdag van 06:45h tot 07:45h op de buitenbaan trainen. Wij willen met de talenten op termijn ook deel gaan nemen aan een competitie (binnenland of buitenland) en richtten ons daarbij vooral op de spelers van geboortejaar 2004, 2003, 2002 en 2001. In maart wordt er een informatieavond georganiseerd waarop wij onze plannen verder zullen toelichten.

Interesse in TLC Eindhoven? Neem dan contact op via info@eindhoven-kemphanen.com