Eindhoven blijft BeNe-League spelen en sluit zich definitief aan bij Stichting Grensoverschrijdend IJshockey!

Op een afstand kijkt technisch directeur Marc Visschers naar de ontstane situatie rondom de organisatie en continuering van de BeNe-League. Hierbij constateert Visschers dat de NIJB een andere afslag heeft gekozen dan wenselijk werd geacht door de meerderheid van de clubs. Tot brede verbazing koos de directie van de NIJB er op eigen houtje voor om toch de bestaande organisatievorm en samenstelling van de BeNe-League ter discussie te stellen. Dat vindt Visschers opmerkelijk:

“In het belang van het BeNe-League ijshockey is blijvende samenwerking en vooral ook de zekerheid en bestendigheid daarvan van cruciaal belang. Door deze eenzijdige actie van de NIJB werd er een bom onder de League gelegd maar loopt de NIJB hierdoor tevens het risico om buiten spel te worden gezet.”

De ontstane onzekerheid heeft inmiddels veel schade bij clubs aangericht. Eindhoven neemt deze onzekerheid nu volledig weg door zich samen met alle Belgische teams en tot nu toe 4 Nederlandse teams aan te melden bij league-organizer Stichting Grensoverschrijdend IJshockey. Deze stichting organiseerde ook de vorige seizoenen de competitie en gaat dit nu klaarblijkelijk doen zonder de NIJB.

Marc Visschers concludeert: “Er moet meer daadkracht, duidelijkheid en onafhankelijkheid komen in de BeNe League entiteit. Een platform zonder al teveel eigen nationale belangen. Pascal Nuchelmans – tevens voorzitter van de KBIJF – heeft hierin een eerste stap gezet in de goede richting.”

Marc Visschers kijkt naar de toekomst en denkt dat op termijn ook Luxemburg zou kunnen aansluiten binnen de League en organisatiestructuur:

“Internationaal is de BeNeLux een bekende regio en de toevoeging van Luxemburg biedt op alle vlakken mogelijkheden.”

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.