Branko Dijstelbloem verruilt Neusser EV voor Eindhoven

Branko Dijstelbloem verruilt Neusser EV voor Eindhoven

De technische staf van Eindhoven Kemphanen heeft de afgelopen 3 weken niet stilgestaan. Het Kemphanenteam gaat op de achtergrond meer vorm krijgen en deze week presenteert de BeNeLeague club weer een aantal namen. Zo is afgelopen week een overeenstemming bereikt met een speler die de afgelopen jaren actief was in Duitsland. Aanvaller Branko Dijstelbloem neemt na vele seizoenen bij de club Neusser EV afscheid en gaat aankomend seizoen aan de slag bij de Kemphanen.

De in Geldrop woonachtige Dijstelbloem vertrok op jonge leeftijd al de grens over. In de stad Neuss kwam hij terecht en verbleef daar naar alle tevredenheid. Hij doorliep de U14 en U16 jeugdteams en ook in de U19 afdeling en eerste team van de club, was hij afgelopen seizoen actief.Voor het nieuwe seizoen waren er voor Dijstelbloem mogelijkheden om in Neuss te blijven of te verhuizen naar Essen, om daar zijn verdere ontwikkeling te ontplooien. Toch heeft Dijstelbloem besloten om naar Eindhoven te gaan. “Ik heb jarenlang 5/6 keer per week op en neer gereden in Duitsland. Op een gegeven moment eist dit voor de privé situatie zijn tol en wil ik dichter bij huis gaan kijken. Met Eindhoven kwam ik in gesprek en daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden. Ze hebben een internationale topcoach en dat was een belangrijke voorwaarde in mijn keuze.“

Technisch Directeur Marc Visschers over de speler, die voor aanvang van het seizoen, 18 jaar gaat worden: “Branko is een getalenteerde speler die al jaren gewend is om in een serieuze omgeving te trainen en te spelen. Hij is erg leergierig en gretig in zijn spel, wat terugkomt vanuit de Duitse cultuur. Branko kan bij ons, zijn ontwikkeling verder vorm gaan geven en de taak voor Larry en mij om hem daarbij te ondersteunen.”

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.