Cas Staps tweede nieuwe naam voor Eindhoven Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft het komende seizoen een belangrijke speler vastgelegd. Het gaat om de 22-jarige Cas Staps.

Staps komt uit de jeugdopleiding van Tilburg en was als jeugdinternational vaste keus in alle Jong Oranje selecties. Ook kwam hij in het buitenland uit voor jeugdteams in Canada (Banff) en Zweden (Malmö).

De kwalitatieve rechtshandige aanvaller had jaren geleden eerder een “fling” met Eindhoven, bij het toenmalige CTO. Daarna vervolgde Staps zijn weg terug naar de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep, in de Eredivisie bij Tilburg Trappers. Hij won daar het landskampioenschap en verkaste bij de start van de BeNeLeague naar Zoetermeer. Staps groeide uit tot een bepalende speler en was productief voor zijn club. In drie seizoenen bij Zoetermeer panters kwam Staps tot 100 punten in 58 wedstrijden.

Nu aankomend seizoen maakt de speler de overstap naar de Kemphanen. Technisch Directeur, Marc Visschers, is enthousiast over de tweede nieuwe aanwinst: “Naast Elia Urlings hebben we met Cas een topspeler voor BeNeleague begrippen binnen gehaald en zal hij bij Eindhoven zijn kwaliteit laten gelden. Een rustige, serieuze jongen, die toe was aan een nieuwe uitdaging. Hij kijkt uit naar de samenwerking met Larry Suarez!”

Kemphanen zag eerder deze week Kayo van Zoest vertrekken naar Nijmegen Devils. Bij Eindhoven betreuren enkele fans deze situatie. Visschers daarover: “Spelers bepalen hun eigen route voor een groot deel. Je wilt graag eigen jongens behouden, echter soms zoeken ze eenmaal een andere uitdaging en daar is niks mis mee. Ik weet uit jarenlange, eigen ervaring dat je soms niet altijd happy bent met bepaalde situaties en beslissingen binnen een club en soms vertrek je om sportieve redenen. Dat er nu enkele spelers vertrekken, hoeft niet direct negatief te zijn en is gewoonweg de realiteit binnen de wereld van teamsporten. Er is vanuit onze kant no hard feelings en dat is van zijn kant ook niet zo. Wij hopen uiteraard dat Kayo een sportief, mooi seizoen tegemoet gaat in Nijmegen.”

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.