Jim Gudden vierde nieuwkomer bij Kemphanen

De zomerperiode heeft inmiddels haar volle intrede gedaan en ook het Wereldkampioenschap ijshockey in Tilburg zit er alweer op met een mooie promotie naar Divisie IB, het derde internationale niveau.

Ondertussen heeft de technische staf niet stil gezeten en een vierde nieuwe speler vastgelegd. Het gaat om de 23-jarige Jim Gudden.

Gudden komt uit de jeugdopleiding van Den Bosch, waarbij hij tussendoor, in het seizoen 2011/2012, verkaste naar het Amerikaanse Breckenridge en vervolgens weer terugkwam naar zijn thuisbasis.

Vanaf het seizoen 2014/2015 vertrok de rechtshandige aanvaller naar Tilburg Trappers. Daarin vervulde hij de afgelopen 4 seizoenen vaak een rol voor twee teams, zowel het Toekomstteam, als ook een plek in het eerste team dat inmiddels 3 seizoenen in de Duitse Oberliga speelt.
In de 4 seizoenen bij onze buren in Tilburg kwam Gudden in 143 wedstrijden tot 27 goals en 14 assists, totaal 41 punten. Aankomend seizoen is de hardwerkende, fysieke speler dus te zien in het shirt van Kemphanen.

Hoofdcoach Larry Suarez over de nieuwe aanwinst: “Ik heb Jim de afgelopen twee/drie seizoenen zien spelen, o.a. in de Oberliga. Hij is een type speler die voor de goal durft te staan en sterk in de hoeken is. Jim gaat het duel aan en dat soort spelers heeft Eindhoven aankomend seizoen meer nodig.”

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.