Elia Urlings in BeNe-League selectie Eindhoven Kemphanen!

Elia Urlings afgelopen seizoen in het shirt van Tilburg Trappers

Eindhoven Kemphanen maakt haar eerste speler voor het komende seizoen bekend. Het gaat om de 22-jarige aanvaller Elia Urlings.

Urlings komt uit de jeugdopleiding van Dordrecht, om vervolgens zijn heil te gaan zoeken in Duitsland en kwam bij de jeugd in Krefeld terecht. Ging vervolgens naar Oostenrijk bij het grote Villach SV, echter na de voorbereiding aan het begin van het seizoen, keerde Urlings weer terug naar Nederland. Kwam in 2012 in Tilburg terecht bij het toekomstteam, waarvan de laatste 3 jaar in de BeNeLeague zijn geweest. De linkshandige, behendige aanvaller was ook een tijdje in beeld bij het eerste team in Tilburg, echter koos de speler voor zijn studie en maatschappelijke toekomst.

Afgelopen seizoen noteerde Urlings in 21 wedstrijden, 6 goals en 13 assists, totaal 19 punten. Hiermee was hij de derde, meest productieve speler in het BeNeLeague team van Tilburg.

Technisch Directeur, Marc Visschers, is erg tevreden over het vastleggen van de nieuwe aanwinst: “Ik ken Elia al een geruime tijd en persoonlijk wilde ik hem al 3 jaar eerder naar Eindhoven halen. Ik weet wat hij in zijn mars heeft. Snelheid, een solide puckcontrole en daarnaast een slimme speler met inzicht. Iemand die het niet met z’n mond doet, maar het laat zien op het ijs.”

Kemphanen laat inmiddels weten, nog twee nieuwe spelers van buiten Eindhoven te hebben vastgelegd. Deze week volgt meer nieuws erover!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.