Larry Suarez blijft nog een seizoen!

Goed nieuws voor het Eindhovense IJshockey: Larry Suarez blijft nog een seizoen bij Dolphin Kemphanen!!!

Larry Suarez is afgelopen seizoen (2017/2018) binnen gehaald als hoofdcoach. Het was helaas en onbetwistbaar een zwaar seizoen met vele tegenslagen. Niet alle sportieve doelstellingen zijn gehaald, maar toch is de balans per saldo positief.

Met name de jonge spelers hebben in korte tijd enorm veel geleerd van Larry Suarez. Sommige hebben onder zijn leiding in één seizoen stappen gemaakt waar normaal gesproken meerdere seizoenen voor nodig zijn.

We zijn heel blij en vereerd dat Larry wil blijven om verder te bouwen aan het Eindhovense IJshockey. Ook de spelers zijn zonder uitzondering zeer positief. Ondanks de wat tegenvallende resultaten van afgelopen seizoen willen zij allemaal graag verder met Larry en dat is natuurlijk een fantastisch signaal.

Naast de training en coaching van het BeNe-League team zal Larry ook komend seizoen invulling blijven geven aan het TLC. TLC staat voor “Top League Class” en bereidt jonge spelers voor op hun entree in de BeNe-League. Iedere woensdag en vrijdag ochtend geeft Larry – voordat de school aanvangt – training aan regionale talenten. Op termijn gaan wij hier zeker de vruchten van plukken!

‘Short Bio’ van Larry: In het seizoen 2004/5 kwam Larry naar Europa toe en belandde in de Oberliga als hoofdcoach bij Schweinfurt en een jaar later in Oberhausen, alvorens hij in Nederland terecht kwam bij de Tilburg Trappers. Suarez verbleef daar 3 seizoenen en was zeer succesvol. Hij won 2 keer het landskampioenschap en 1 keer de beker. In zijn eerste seizoen in Nederland, was Suarez tevens coach bij Jong Oranje U18 en dwong hij direct promotie af naar Divisie 1 tijdens het WK. Larry zocht duidelijk de uitdaging naar een niveau hoger en kwam uit bij Cortina in de Italiaanse topleague. Ook daar gaf hij zijn visitekaartje af als coach en verhuisde naar de DEL2 in Duitsland bij de club Crimmitschau. Larry ging een seizoen later weer terug aan de slag in de Oberliga bij Ratingen Ice Aliens toen hij in de zomer werd benaderd als hoofdcoach van het Nederlands Team. Suarez eindigde met de nationale ploeg 3e op het WK, achter Zuid Korea (3-4 OT) en Polen (1-5). Hij vervolgde zijn weg als coach in de Oberliga bij Hammer Eisbären Berlin en kwam een seizoen later zelfs uit in de Oostenrijkse topleague bij Merano (Italiaans team wat mee speelde in de zogenoemde INL).

Graag wijzen wij – ‘last but not least’ – op de support die wij hebben gekregen van Marcel van Bussel van Forum 040. Marcel heeft zich altijd hard gemaakt voor de ijssport en het behoud van de ijsbaan. Forum 040 is met ons van mening dat het behoud van de ijsbaan vooral te danken is aan de enorme inspanning van vrijwilligers en ijssport-liefhebbers. Zij hebben zich ‘met hand en tand’ verzet tegen de sluiting en wisten zo te voorkomen dat de ijsbaan gesloten zou worden. Zonder dit verzet had de huidige coalitie het complex gewoon opgedoekt. Meer daarover in de korte video hieronder met Marcel van Bussel en onze Voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.