KEMPHANEN LEGT DE JONG ALSNOG VAST!!!

Eindhoven heeft oud-international Nick de Jong vastgelegd voor het komende seizoen. Hij vervangt Perry Muller von Czernicki die zijn loopbaan heeft beëindigd.
Voor De Jong, die eerder al op proef was bij Eindhoven, betekent het een terugkeer in de Beneliga na een seizoen afwezigheid. Afgelopen jaar stond hij nog bij het Tilburg-team in de Oberliga in de bank als assistent van Bohuslav Subr. De 36-jarige De Jong speelde twee jaar geleden nog in Nijmegen, waar hij tot zes goals en tien assists in negentien wedstrijden kwam. Elf keer speelde hij met Oranje een wereldkampioenschap. Ook in 2011-12 en 2014-15 speelde hij al in Eindhoven.

Volgens technisch directeur Marc Visschers van Kemphanen is de komst van De Jong een logische stap. ‘Nick is naast zijn enorme ervaring ook een speler die op vele posities/situaties inzetbaar is. Hij zal een belangrijke rol in onze defensie krijgen.’

Kemphanen moest snel handelen nadat Perry Muller bekendmaakte dat hij dit seizoen niet in actie komt vanwege privé-redenen. ‘We vinden het zeer jammer, maar tegelijkertijd begrijpelijk dat Perry zijn besluit genomen heeft. Deze jongen heeft een mooie carrière gehad en zal in de toekomst zeker een bepaalde rol gaan krijgen in onze organisatie’, aldus Visschers.

| Tekst is over genomen van IJshockey Nederland |

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.